Kazerne Dossin

Laatste kans om “Holocaust en Strips” te zien!

KDBezoek de permanente tentoonstelling en kom alles te weten over de geschiedenis van de Dossinkazerne tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vanuit de Dossinkazerne werden bijna 26.000 Joden, Roma en Sinti gedeporteerd naar Auschwitz-Birkenau. Na een introductiefilm duik je in de geschiedenis van de Holocaust in. De tentoonstelling zoomt in op de opkomst van het nazisme en het Belgische verhaal van de Holocaust. Je hoort persoonlijke verhalen van gedeporteerden en je kan unieke documenten en foto’s bekijken. Vanuit dit verhaal leggen we verbanden met hedendaagse fenomenen van migratie, uitsluiting en discriminatie.

Speciaal voor de Mechelse museumnacht staan gidsen bij de hightlights van de expo klaar om jou een woordje uitleg te geven en op jouw vragen te antwoorden.

TIP! Dit is jouw laatste kans om de tijdelijke tentoonstelling “Holocaust en Strips” te bezoeken. De tentoonstelling voert je door de geschiedenis van strips en graphic novels over de Holocaust. Van Maus tot Captain America en X-men.

Praktisch

Goswin de Stassartstraat 153

www.kazernedossin.eu

Koop nu je Museumnachtticket