Museum Hof van Busleyden

Back to Black – een nieuwe zaal voor het museum

B2B_WIP1
Tijdens museumnacht opent er een nieuwe zaal in het museum, die helemaal in het teken staat van de kleur zwart. Is zwart altijd zwart of zijn er nuances? Zie jij het verschil tussen roetzwart, pekzwart of gitzwart? En waarom noemen wij deze variaties zo? Back to Black gaat op zoek naar de kunsthistorische betekenissen van zwart en stelt bezoekers de vraag hoe zij dit nu beleven. Kleur speelde een belangrijke rol in de status van de Bourgondische machthebbers. Jammer genoeg is er weinig overgebleven van dit kleurgebruik. Oude receptenboeken vertellen ons wel hoe kleuren gemaakt werden in die tijd. Maar hoe rook, klonk of voelde het vakmanschap van die kleurmeesters?
Samen met wetenschappelijke onderzoekers, artistieke partners én de museumbezoekers onderzoeken we de verfpraktijken van toen. De presentatie in het museum wil met het hedendaagse werk van Claudy Jongstra deze vergeten zintuiglijke wereld van de Bourgondische ververs en hun productie weer tot leven brengen.

TIP! Blaas even uit in onze pittoreske binnentuin met een glaasje en een hapje. Of laat je meevoeren op de beats van de hof-DJ van 20u tot 24u.

Praktisch

Sint-Janstraat 2A

www.hofvanbusleyden.be

Koop nu je Museumnachtticket

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s