Speelgoedmuseum

Herbeleef de spelcultuur van vroeger en nu.

(c)Edwin VanderhoevenSpeciaal voor de museumnacht hebben wij een aantal van onze meest favoriete afdelingen voor jou geselecteerd! Beleef samen met de guitige gidsen op een actieve manier de spel- en speelcultuur doorheen de tijd. Haal het kind in jezelf opnieuw naar boven. Mijmer weg bij het speelgoed uit je kindertijd en ontdek waar je (groot)ouders mee speelden. Stap in een wereld van verbeelding en verwondering!
Voel zelf het verschil tussen diverse materialen waaruit poppen werden gemaakt, zoals hout en celluloid. Schuif mee aan onze schoolbank bij de strenge meester van toen in onze afdeling educatief speelgoed. Bewonder het kleurrijke blikken speelgoed en ontdek de diverse mechanismes van de robots, voertuigen en andere stukken in de afdeling. Ontdek het bouwspeelgoed, loop door een echte berenwereld, neem de (model)trein naar de gezelschapsspelletjes en stap in een schilderij van Bruegel. Tot slot vind je nog het speelgoed van over heel de wereld in de afdeling Toy Stories.

 
TIP! De tijdelijke LEGO tentoonstelling werd wegens succes verlengd tot 30 september 2019: loop door de decennia en zie de evolutie van het bekende bouwblokje.

Praktisch

Nekkerspoelstraat 21

www.speelgoedmuseum.be

Koop nu je Museumnachtticket