Speelgoedmuseum

Klaar voor een snuifje nostalgie en vooral veel spe(e)lplezier? In het Speelgoedmuseum vind je een buitengewone speelgoedcollectie, een van de grootste in Europa. Naast het ontdekken van de schitterende collectie valt er bovendien heel wat te beleven in het museum! Uiteraard kan er in het Speelgoedmuseum ook gespeeld worden! Via interactieve elementen, de speelruimte en de vele activiteiten die doorheen het jaar georganiseerd worden, kan je de spelcultuur helemaal (her)beleven!

Speciaal voor de Museumnacht selecteerden wij een aantal van onze meest favoriete afdelingen! Beleef samen met de guitige gidsen op een actieve manier de spel- en speelcultuur doorheen de tijd. Haal het kind in jezelf opnieuw naar boven. Mijmer weg bij het speelgoed uit je kindertijd en ontdek waar je (groot)ouders mee speelden. Stap in een wereld van verbeelding en verwondering! Voor gezinnen voorzien we een aangepaste versie van onze gezinskoffer die je kan ontdekken op de eerste verdieping.

Voel zelf het verschil tussen diverse materialen waaruit poppen werden gemaakt, zoals hout en celluloid. Schuif mee aan onze schoolbank bij de strenge meester van toen in onze afdeling educatief speelgoed. Ontdek het kleurrijke blikken speelgoed en ontdek de diverse mechanismes van de robots, voertuigen en andere stukken in de afdeling. Een van de bekendste robots aller tijden bliept je vrolijk tegemoet!

Tijdens Museumnacht krijg je toegang tot de eerste verdieping van het museum. Wil je nog meer van de museumcollectie zien? Je krijgt ter plaatse een kortingsbon cadeau!

Praktisch

Nekkerspoelstraat 21

10 min stappen of 5 min fietsen naar Museum Hof van Busleyden

15 min stappen of 5 min fietsen naar Kazerne Dossin

Koop nu je Museumnachtticket