De Garage

Karin Hanssen – Returning the Gaze
2008_abc_85x60-cm.jpgReturning the gaze is een terugblik, een reis in de tijd. Karin Hanssen (°1960, Antwerpen) herinterpreteert historische foto’s uit de jaren ’50-’70 van de vorige eeuw of baseert zich bijvoorbeeld op de schilderkunst uit de 17de eeuw.

In Returning the Gaze (de blik terugwerpen) staat ‘de blik’ als spiegel van de ander centraal. Belangrijke thema’s in het werk van Hanssen zijn: de rol van de mens als sociaal wezen, gender en de voorstelling van de vrouw in onze maatschappij in het bijzonder. Uit de manier waarop vrouwen in het verleden en recentelijk in beeld gebracht werden, kunnen we veel afleiden over de morele, sociale en maatschappelijke functie die de vrouw opgelegd kreeg. Situaties en beelden die Hanssen ons voorschotelt uit het verleden, confronteren ons eveneens met onze huidige blik op de mens in een multiculturele maatschappij.
i.s.m. Museum Helmond

 
Chloé Op de Beeck – Perhaps

19 06 Chloé Op de Beeck _ still

De video’s en foto’s van Chloé Op de Beeck (°1986, Duffel) tonen alledaagse situaties op doordeweekse dagen zonder confetti of champagne, zonder bloed of neerdwarrelend stof van een ontploffing. Het zijn de momenten waarop mensen naar hun werk gaan, zitten, wachten, een sigaret roken, zomaar wat rondhangen, rusten, … Ogenblikken waarvan we vergeten zijn dat het ogenblikken zijn. Wegens te gewoon. Te vertrouwd.

TIP!  Beiden expo’s openen tijdens de Museumnacht en zijn nog te zien tot 31 augustus, van donderdag tot zondag, 13u tot 18u

Praktisch

Onder den Toren 12
www.cultuurcentrummechelen.be/tentoonstellingen

Koop nu je Museumnachtticket 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s